Starta eget företag: Kunskapen som hjälpt mig tjäna över 5 miljoner på internet

Drömmer du om att starta eget företag och bli entreprenör? Vill du ha mer frihet? Passiv inkomst?

University of Phoenix gjorde en undersökning på 1,600 personer i 20års åldern där det visade sig att 63% ville bli en entreprenör. Så en sak är säkert, du är inte ensam.

År 2012 hade jag ett kontorsjobb jag hatade och en dröm om att starta eget företag för att kunna resa runt världen, och jobba när jag ville. Nu har jag ett företag som omsatt miljontals kronor, och drivs från min laptop. Det har varit en lång resa med många ups and downs, men jag har lärt mig mycket som jag idag vill dela med mig.

Här kommer min starta eget företag guide till dig som också drömmer om ett mer flexibelt liv, ett liv som entreprenör.

Du som vill starta eget företag kan bli mångmiljonär och bo var du vill

starta eget företag

Insättningar mars – juli. Du kan också starta eget företag och tjäna pengar online. Läs vidare för att lära dig hur.

Innan vi börjar snacka om den praktiska delen av att faktiskt starta eget företag som är vinstdrivande tänkte jag bara ta ett par minuter att bevisa för dig att dina drömmar kan bli verklighet.

Det finns så många naysayers där ute, och om du går runt och drömmer om att starta eget företag och bli entreprenör så vill jag inspirera dig till att faktiskt göra det.

Följande exempel är människor som jag personligen känner.

Tim

Tim är en riktigt god vän och fantastisk mentor och entreprenör. Det var han som lärde mig att starta eget företag och med hans resultat förstår du varför man vill lära sig från honom. Han har bl.a. lanserat sin onlinekurs som drev in 11 miljoner kronor på 1 dag! En mästare på marknadsföring och han lever lyxigt med fin lägenhet, reser i första klass, men framförallt han har friheten att jobba hur och när han vill.

Caroline

Caroline är en entreprenör som startade en egen Branding agentur. Hon hjälper större företag att hitta sitt meddelande, sin grafiska profil, och hon lever sin dröm. Hon har flyttat till Barcelona där solen skiner, och anställt några andra tjejer som nu hjälper henne driva företaget framåt.

Marta

Marta hjälper andra företagare att lyckas online. Hon driver sitt företag från sin laptop och reser runt världen samtidigt som hon får nya klienter. Ytterligare en vän som helt enkelt bestämt sig för att inte ha ett “normalt” jobb då hon inte vill vara fast på ett ställe.

Matt

Matt starta eget företag 2012. Han skapade en hemsida som säljer videoproduktion till småföretagare. Han genererar över 8 miljoner kronor i omsättning om året och ungefär hälften i ren vinst. Han har ett helt team från hela världen som jobbar åt honom och han sköter allting från sin laptop (som hans syster nu hjälper honom med så han har ännu mer fritid)!

Personligen har jag som sagt också gått från att jobba på ett kontor i Stockholm som var urtråkigt. Jag kände att det fanns mer att hämta ur livet och bestämde mig för att starta eget. Företaget har omsatt miljontals kronor och jag driver det från min laptop. Jag har t.o.m. flyttat utomlands vilket var en dröm när jag startade.

Hoppas dessa berättelser får dig att tro lite mer på din egna dröm, och får dig att känna att “det är möjligt!”

Let’s go!

starta eget företag

Mental förberedelse för att starta eget företag

Vi börjar närma oss den praktiska biten till att starta eget företag och bli entreprenör. Förmodligen den mest underskattade biten på hela resan är den mentala resan som du som blivande entreprenör behöver göra. Man pratar inte så mycket om den, och framför allt så utbildar man inte om vad exakt du behöver göra.

Jag misstänker att anledningen är att det inte så jäkla black and white som man hade hoppats.

Men jag har lösningen. Nedan kommer du få en bild som berättar allt du behöver veta, den kommer förbereda dig, och om du verkligen tar en minut och tittar på bilden, och faktiskt inser att du är inte immun mot denna resa, så kommer det att gynna dig.

Detta kommer hända dig också, men om du är förberedd och vet vad som kommer härnäst så kanske the dark Dåligt självförtroende sjön inte blir lika jobbig, eftersom du vet att det blir bättre snart.

starta eget företag entreprenör

Många har frågat om de får använda bilden på sin blogg, det får du gärna, bara se till att länka till mitt blogginlägg.

Dessutom måste jag högt rekommendera boken The War of Art av Steven Pressfield. Bara köp den, anteckna, och läs den om och om igen.

Boken handlar om det Steven kallar “resistance”. Den pratar om det interna motståndet alla vi som försöker skapa någonting känner. Artister, företagare, författare, etc. Vi känner alla ett motstånd som hindrar oss från att göra det jobb som vi måste göra får att komma dit vi vill. Ruskigt bra bok som hjälper dig hantera motståndet du kommer känna som entreprenör.

Sluta leta efter starta eget bidrag

Ärligt talat, jag har aldrig hört talas om någon som fått det där bidraget.

Det handlar förmodligen inte om någon större summa pengar heller.

Mitt råd: lägg all den tid du skulle behöva lägga på att fylla i papper och bevisa varför du ska få pengar gratis, på att faktiskt sälja någonting istället.

Sälj din TV om du måste ha lite pengar. Jag lovar dig, inga framgångsrika företagare har blivit det på grund av ett litet bidrag från staten.

Glöm bidraget, och lägg din tid på företagandet istället.

Ett vanligt misstag bland starta eget företag idéer

Att starta eget företag, att vara entreprenör, handlar bara om en sak: lösa problem och få betalt för det.

Så som jag ser det finns det två olika sorters företag du kan starta. Den ena sorten är fruktansvärt svår att lyckas med. Nästan alla misslyckas, men de som lyckas gör det stort.

Den andra sortens företag har enorma chanser att lyckas, och kan också tjäna pengar i stora volymer.

Så vad skiljer sig mellan dessa två sorters företag?

Den första sorten, den riktigt riktigt svåra sorten är ett företag som försöker göra en ny lösning till antingen ett nytt problem som har uppstått, eller en ny lösning till ett gammalt problem.

Tänk Spotify och Uber som hade en ny lösning till ett gammalt problem, eller tänk Google som löste ett helt nytt problem då internet inte tidigare fanns.

Den andra sortens företag är helt enkelt ett företag som hoppar in i en existerande marknad med mål att ta en bit av kakan.

Ofta är dessa mindre kända företag, som inte lyckas på samma nivå, men som har mycket bättre odds, samt ett facit de ofta kan kika på (nuvarande konkurrenter som lyckas bra).

Ett exempel är Veckansmiddag.se som gått in i matkasse industrin och lyckats generera över 7 miljoner kronor i försäljning per år (kollade precis upp detta på allabolag.se).

Så vad exakt är problemet?

Problemet är att många som vill ha eget företag är egentligen bara ute efter att 1) tjäna pengar och 2) frihet (känner du igen dig?).

Samtidigt går de hela tiden runt och tror att de måste hitta något NYTT problem att lösa, när sanningen är att allt de behöver göra är att hitta en stor existerande marknad, och helt enkelt emulera det som konkurrenterna gör.

Det är mycket enklare att ta 1% av en stor marknad, än 100% av en liten marknad.

Ta buteljerat vatten till exempel. År 2017 såldes 130 000 000 liter (130 miljoner liter) smaksatt kolsyrat vatten i Sverige.

Om vi för enkelhetens skull säger att snittpriset på 1 liter smaksatt kolsyrat vatten är 10kr, så ser vi att omsättningen för den marknaden är 1,3 miljarder kronor per år.

Om du skapar ett företag som säljer smaksatt kolsyrat vatten och lyckas ta bara 1% av marknaden så har du försäljning på 13 miljoner kronor.

För att summera: det är betydligt enklare att hitta existerande problem och lösa dom, även om det redan finns massvis med lösningar, än att skapa en ny lösning till ett nytt problem.

starta eget företag

Om du bara är ute efter att tjäna lite pengar och friheten av att vara din egen chef, och kanske jobba på din laptop.. Varför försöka starta nästa Google när du skulle kunna sälja t shirts? Detta är en ny sorts entreprenör.

Hur du kan hitta existerande problem för att hjälpa dig starta eget företag

Det första du kan göra när du ska starta eget företag är att använda lite common sense. Vad köper vi allihopa?

Vatten, tandkräm och tandborstar, schampo, duschcreme, lotion, toapapper, bilar, kök, försäkringar, hus, lån, etc.

Listan är oändlig och om det finns ett säkert sätt att starta ett företag som det faktiskt finns behov för, så är det att sälja någonting som folk redan köper i stora mängder.

Ett annat sätt att hitta behov är helt enkelt att titta närmare på vad folk söker efter på Google. De har ett verktyg som heter Keyword Planner som låter dig se hur många sökningar som görs varje månad på Google för vilka ord som helst.

Ett litet minus är att Google brukade ge ganska exakta siffror, men om du inte annonserar på Google idag så visar de en uppskattning av sökvolymen istället för en mer exakt siffra. Vi som annonserar på Google kan dock fortfarande se den specifika sökvolymen.

I vilket fall som helst behöver du bara skapa ett Google adwords konto för att få tillgång till Keyword Planner. Jag tror de nu tvingar dig att skapa en annons också för att komma igång med ditt konto vilket är fruktansvärt löjligt, men det är bara att skapa och sen pausa den direkt, då får du iallafall tillgång till Keyword Planner gratis.

starta eget företag

Innan du bestämmer din affärsidé

När du ska starta eget företag är det viktigt att du inte blir kär i din affärsidé och skapar ett företag bara för att du älskar idén när sanningen är att ingen är redo att betala för den. Detta händer hela tiden, och jag själv har många gånger blivit kär i mina usla idéer.

Jag coachade en nyblivande företagare för några år sedan, och han hade en idé om att göra hemsidor till “struggling comedians”.

Ser du också ett monster problem med hans geniala idé?

Kan du föreställa dig en fattigare människa än en “struggling comedian”?

Vem skulle vilja starta eget företag där målgruppen inte har råd att handla av dig?

Snacka om motvind. En smart entreprenör ser till att affärsidén har en målgrupp som behöver lösningen, och kan betala för den.

Så får du dina första kunder som entreprenör

När du vet att det finns ett behov för din affärsidé är det dags att komma till skott så fort som möjligt. Traditionellt sett har man behövt lägga väldigt mycket tid och resurser för att komma till den punkt när du faktiskt ska börja sälja.

Men tiderna har förändrats.

Att starta eget företag är betydligt enklare idag.

Om du till exempel vill sälja hemsidor till svenska företag så bör du påbörja säljarbetet nu. Sluta läs, gå och hitta 100 mailadresser till din målgrupp, och börja kontakta dom.

Du behöver inte en hemsida för att sälja en hemsida.

Det som är viktigt i början är dock att inte fokusera på vinst resultat. Ditt mål är nu att bygga momentum. Börja få rullning på bilen så kan du sen styra när du väl rullar.

Det är verkligen som att knuffa en stillastående bil. När du väl får rullning på den är det inte så svårt att fortsätta knuffa framåt. Men om du stannar bilen måste du börja om igen, och det är lika tufft som första gången.

Så ta fram penna och papper, och börja brainstorma över hur du kan få in dina första kunder.

Finns de vänner eller familj som behöver det du ska sälja? Kan du hitta mailadresser till potentiella köpare?

Jag fick min första kund genom att åka till Södermalm i Stockholm och gick in i varje butik på Hornsgatan och frågade om de behövde en hemsida.

Detta är ett fruktansvärt svårt steg för många, av en del anledningar.

Delvis för att detta är egentligen första gången du måste börja gå utanför din komfortzon. Du kommer ju få massa nej från folk, så hur ska du hantera det?

Det kommer dyka upp massa nya utmaningar, och när du får ditt första ja så måste du leverera för första gången.

Det är viktigt att man inte grottar in sig för mycket i alla utmaningar och problem som kommer i framtiden, jag föreslår alltid att hoppa i vattnet och lära sig simma när man väl måste, annars blir det aldrig av.

En annan stor anledning till att du ska fokusera på momentum istället för vinst är att du bör lägga stor vikt på att få in bra recensioner för det du säljer, så att det blir enklare att sälja i framtiden.

På grund av det så brukar jag ofta rekommendera att man börjar med lägre priser bara för att få rullning på bilen så du kan få in dina recensioner.

Sen är det bara att höja priserna när du väl har bevis över hur grymt ditt företag är.

Jag skulle också vilja påpeka här att om du t.ex. kör en webbshop så är du nog ett undantag i vissa fall. Om du säljer en t shirt för 200kr behöver du inte gå ut och knacka dörr. Det är bara att ösa på med Facebook annonser.

Om du exempelvis säljer dyrare tjänster dock, så rekommenderar jag ovanstående.

Modern entreprenörskap

Entreprenörskap metodiken har förändrats. Historiskt sett har man utgått ifrån marknadsundersökning som leder till utveckling av en framgångsrik produkt.

Det stora problemet med denna approach är att undersökningar och långa utvecklingsfaser är väldigt kostsamma både tids- och pengamässigt.

Startup företag behövde en bättre approach, och Eric Ries berättar om den i sin bok The Lean Startup.

Istället för att utgå från undersökningar så är Ries approach att skapa en Minimum Viable Product, dvs en produkt som man faktiskt kan sälja till marknaden, men i princip är långt från färdig.

Målet är att få ut produkten så fort som möjligt för att samla feedback och korrigera, för att sedan upprepa denna cirkel tills man når den så kallade Product-Market-Fit: när marknadens behov och produktens värde matchar.

starta eget företag

Så skapar du en hemsida som säljer

Dags att skapa din hemsida. Först och främst behöver du inse något som majoriteten av företagare helt har missat. Om du förstår detta och agerar utifrån det kommer du ha en riktigt bra chans att lyckas.

Det som majoriteten av företag har missat är målet med en hemsida. Den uppenbara frågan som uppstår är ju självklart “vad är målet med en hemsida?”

Att öka din försäljning. That’s it.

De som inte direkt använder och optimerar sin hemsida för att öka sin försäljning lämnar pengar på bordet varje dag.

På sistone har jag följt en snubbes blogg då han har lyckats jäkligt bra med en sak: driva trafik till sin hemsida.

Förra månaden hade han cirka 230 000 unika besökare på sin hemsida.

Det pinsamma? Hans hemsida tjänade ungefär 10 000kr.

Jag är övertygad att om jag hade haft 230 000 relevanta besökare på min hemsida hade jag kunna generera en halv miljon kronor i månaden.

Varför tjänar han bara 10k med 230k unika besökare? Han suger på att sälja med hemsidan.

Och han är en av många.

Målet med din hemsida är inte att visa din portfölj.

Målet med din hemsida är inte att driva trafik.

Målet med din hemsida är inte att se cool ut.

Målet me din hemsida är inte att se ut som ett stort företag.

Målet är att generera en transaktion, och om det inte är möjligt så är det näst bästa att fånga en mailadress som du kan bearbeta för att leda till sälj.

Det gör alltid en sann entreprenör.

Hur tjänar man pengar med en hemsida?

starta eget företag

Bilden ovan är bara ett exempel, alla företag behöver inte skapa webbinarier såklart.

För att tjäna pengar på din hemsida behöver du förstå vad en “sales funnel” är.

Idén är att istället för att gå pang på rödbetan och försöka sälja en lösning för 10 000kr, så skapar du först en relation och successivt eskalerar till ett sälj.

Enklast blir nog om jag illustrerar med ett exempel.

Vi låtsas som att jag är en expert på Facebook annonser, och att jag är duktig på att hjälpa lokala småföretagare som tandläkare, kiropraktorer, massörer, o.s.v. Side note: min byrå hjälper lokala företag att få nya kunder via digital marknadsföring.

Istället för att min hemsida säger “Köp mina tjänster klicka här och knappa in kreditkort så debiteras du 10 000kr i månaden och jag påbörjar ditt projekt.”

Pang på rödbetan. Inte så bra va?

Istället tänk om man landade på min hemsida där det fanns möjlighet att gratis skriva upp sig för att kolla på mitt senaste webbinarie där jag går igenom “Hur småföretagare i hälsobranschen kan få dubbelt så många patienter genom att använda Facebook annonser”.

I webbinariet visar jag massvis med resultat jag genererat åt mina klienter, och hur jag kan hjälpa tittaren. I slutet när de lyssnat på mig i 90 minuter och jag fått en rejäl chans att bygga förtroende, besvara alla deras frågor, och få de att tycka om mig, så kanske jag säger om du vill jobba med mig betala 500kr så skapar jag en specifik kampanj just för ditt företag”.

Vi gick från att jag efter 4 minuter på hemsidan pitchade en tjänst som kostar 10 000kr i månaden, till att jag efter 90 minuter pitchade något som kostade 500kr.

Självklart är min kampanj grym men också designad för att leda till ett sälj på 10 000kr i månaden där jag hjälper kunden att utföra kampanjen.

Ser du skillnaden?

Folk kommer inte ge dig pengar innan de gett dig sin tid.

Detta måste du som entreprenör förstå.

Underskatta inte vikten av att “spendera tid” där du får visa resultat, få de att tycka om dig, och lita på dig. Då kommer säljandet mer naturligt.

Detta kan man alltså göra på ett automatiserat sätt där folk tittar på ditt webbinarie som redan är inspelat sen tidigare. Men vi kommer till automatisering senare.

Det borde vara uppenbart också men om du säljer t shirts behöver du inte skapa ett 90 minuters webbinarie för att sälja det, utan det gäller mer för dig som skulle vilja sälja B2B tjänster som exempelvis Facebook annonsering, SEO, hemsidor, eller vad det nu kan vara.

Om du vill lära dig mer om sales funnels har jag 2 böcker av Russell Brunson (en grym entreprenör) att rekommendera.

Detta är en bok med övergripande kunskap om hur du tjänar stora pengar med hjälp av internet. Den är riktigt bra för dig som vill få en helhetskunskap och känna att du har mer kontroll. Russell är typ miljardär nu tror jag så han kan en del om att sälja online.

starta eget företag

Denna bok är mer för dig som vill tjäna pengar på din kunskap. Är du en coach? Personlig tränare? Konsult? Isåfall är detta en bok som hjälper dig fokusera ditt meddelande och se till att det är sexigt nog att faktiskt sälja!

Jag får provision om du köper någon av böckerna med min länk ovan, men jag har böckerna själv och hade rekommenderat de utan provis också bara så du vet.

starta eget företag

Clickfunnels

Russell äger också Clickfunnels, mjukvaran som är gjord för att göra det enkelt för dig att skapa din sales funnel.

Kom ihåg: en sales funnel är som en hemsida med successivt eskalerande steg där vi tar dina besökare från att bara vara en besökare till en betalande kund.

Vi använder själva Clickfunnels i princip sedan dagen de lanserade någon gång 2014, och det är ett riktigt bra sätt att komma igång snabbt, men viktigare än det är att det är designat för att sälja.

Som sagt: målet med din hemsida är bara sälja, inget annat.

Jag har faktiskt skapat en mall från vår egna hemsida som bokstavligt talat har genererat miljontals kronor och du kan få tillgång till mallen gratis när du testar på Clickfunnels i 14 dagar. Återigen jag får provision om du betalar för Clickfunnels men samma visa där: jag rekommenderar det hela tiden utan provision också, så pass bra är mjukvaran!

Få tillgång till min mall här.

Wordpress

Det andra alternativet är att helt enkelt skaffa dig en wordpress sida. Det är inte riktigt lika straight forward men självklart en robust lösning för dig som har tålamod att lära dig.

Det jag föreslår är att köpa en färdig mall och sedan skräddarsy den för att passa ditt företag. Det finns absolut ingen anledning att skapa en hemsida från scratch med custom design o.s.v.

Kika på themeforest.net för att hitta WordPress mallar som kostar runt $50.

Driv trafik till hemsidan

När du har en säljande hemsida måste du driva trafik till sajten, annars vad är poängen? Det finns gratis sätt driva trafik, och betalda.

En kombination av båda är självklart att föredra.

Gratis trafik till hemsidan

Några quick wins:

  • Lägg till en länk till din hemsida i din email signatur
  • Lägg till hemsidan på din Facebook profil, Facebook sida, och Instagram profil (och andra sociala medier som du använder).
  • Lägg också till din hemsida på ditt företags profil på hitta.se – du behöver ofta ringa in för att bekräfta förändringen som borde ta några dagar (men jag har väntar fortfarande på att länken ska uppdateras efter mer än en vecka.)

En annan strategi är sökmotoroptimering. Det handlar helt enkelt om att försöka attrahera en relevant publik till din hemsida utifrån sökningarna de gör på Google.

Om du säljer kolsyrat smaksatt vatten så kanske det inte är en dum idé att skapa ett blogginlägg som gör ett ärligt test av alla konkurrenter och självklart ditt vatten också.

SEO som det kallas är ett heltidsjobb men om man ska göra det så enkelt som möjligt så handlar det om att skapa relevant content i hög kvalitet, och sedan få andra hemsidor på internet att länka till ditt content.

Då ger du ganska stora signaler till Google att just din sida är väldigt relevant för ett visst keyword.

Annonsera på internet

Varje entreprenör borde också ha en budget varje månad för att annonsera. Det är viktigt att man inte bestämmer sig för att annonsera för 1000kr, blir missnöjd med resultaten, stänger av annonserna, 6 månader senare bestämmer sig för att testa igen, blir missnöjd, stänger av annonserna, etc.

Det är betydligt bättre att annonsera för mindre pengar men att vara konsistent. Resultaten kommer i vågor när det gäller att sälja online och om du hela tiden stänger av och sätter på dina annonser kommer du med största sannolikhet fånga neråt vågor och missa uppåt vågor.

Som sagt, gå ner lite i din dagsbudget istället och låt annonserna köra varje dag.

Det finns tusentals sätt att annonsera på internet. De största plattformarna är självklart Google och Facebook. Men alla sociala kanaler erbjuder annonseringsmöjligheter.

Facebook, instagram, pinterest, twitter, google är alla bra för B2C (business to consumer) annonsering.

Google och LinkedIn är bäst för B2B annonsering.

En annan sak att fundera över är skillnaden att annonsera på t.ex. Facebook och Google.

När du annonserar på Google så är det ofta till folk som faktiskt redan är ute och letar efter det du säljer. Som du förstår har de ofta mycket högre avsikt att handla, än när du “stör” folk som inte har indikerat något intresse på Facebook med din annons.

Missförstå mig inte, Facebook annonser funkar fantastiskt bra, men det är viktigt att förstå logiken bakom min poäng.

Om du annonserar ett impulsköp, t.ex. en t shirt för 200kr på Facebook så är det inte så big deal att köpa.

Men om ditt företag hjälper folk att flytta utomlands och det kostar 50 000 kronor så är det en annons som skulle passa betydligt bättre på Google.

Det som är grymt med Google är också att det finns en ny publik där ute varje dag som söker efter det du säljer, men när du annonserat till hela din publik på Facebook så är du “färdig” och behöver hitta nya människor att annonsera till.

Automatisera och delegera

starta eget företag

Varje entreprenör behöver hjälp.

När du har din hemsida och trafik till hemsidan så är det bara att sälja mer som bör ligga i fokus. Under tiden som du får nya kunder så behöver du också jobba på att ersätta dig själv i företaget.

Det bör inte vara ditt jobb att få in nya kunder.

Det bör inte vara ditt jobb att leverera till kunder.

Ditt jobb är att växa företaget. Och om du inte lägger majoriteten av din tid på att växa företaget, så bör du lägga din tid på att lösa problemet som hindrar dig att lägga din tid på att växa företaget.

Delegering och automatisering är det som kommer hjälpa dig ta företaget till nästa nivå.

Du behöver ett grymt team som kan sköta dina day-to-day operations, och du bör automatisera så mycket som möjligt med hjälp av de verktyg som finns.

Exempel är email marknadsföring, din sales funnel hemsida som vi diskuterade ovan, i vissa fall kan hela leveransen automatiseras, det beror självklart på vad du säljer.

Så länge du inte bara vill vara en frilansare är detta ett väldigt viktigt och svårt steg i din karriär som företagare

Du kan läsa mer om att automatisera och delegera ditt företag i detta blogginlägg jag skrivit på engelska.

That’s it!

Bonus tips: skaffa american express

Du som redan har, eller ska starta eget företag vill jag bara tipsa om att skaffa ett American Express kort. Du samlar poäng på alla köp du gör på företaget som du sedan kan använda för att flyga business class gratis.

Jag har skrivit en hel artikel om American Express och specifikt Platinum kortet här om du vill lära dig mer om hur allt det där funkar.

Sammanfattning

Din företagsdröm kan bli verklighet! Du kan bli entreprenör. Du kan starta eget företag! Se till att du säljer någonting folk vill köpa, och bli inte kär i dina idéer. Skaffa dina första kunder, få in grymma recensioner, bygg sedan upp en säljande hemsida och bygg sen upp dina interna processer, anställ hjälp (börja smått), och automatisera det som går.

Det viktigtaste av allt är att starta. Perfektionism hör inte hemma i företagande, eller som jag brukar säga…

Good enough is perfect.

Kör hårt!

Relaterad läsning:

starta eget företag